A New Perspective - Hotel Buiten

/work/uitzichtbank-hotel-buiten/

For Hotel Buiten, a creative location on the north-side of the Sloterplas in Amsterdam I have designed a set of tree-benches. The three benches have been realized in one big tree,  to give the visitor a new perspective on the park. Instead of walking on the flat area and having the same eye-level perspective I tried to create more depth by raising peoples perspectives by placing seats in a tree. This construction would also open up the possibility for two people to connect with eachother from two different leveled benches. Sitting on the benches was as if being raised from the ground also makes you think lighter about some things in the back of your mind.

This course was specifically challenging my way of dealing with building a large scale object. For me this was the biggest installation I had created until then.

back to top