Bildung Academie - Connect the Dots

/work/connect-the-dots/

Tijdens mijn studie op de Bildung Academie heb ik tijdens de module Identiteit een project volbracht waarbij studiegenootjes elkaar in paren onderzochten. Tijdens deze opdracht heb ik Rhinja onderzocht en met name gelet op de volgende aspecten:

• Essentie (kern, ziel,...)
• Persoonlijkheid (karaktereigenschappen, gewoontes, gevoelens, gedachtes, gedrag, interesses, overtuigingen, waarden,...)
• Lichaam (fysieke kenmerken, geslacht,...)
• Perceptie van de ander (imago, uiterlijk, uitstraling, status,...)
• Verhaal en ervaringen (biografie, studie, beroep,...)
• Verhoudingen en invloeden (relaties, zelf, familie, vrienden, cultuur, maatschappij,...)

Deze aspecten zijn verwerkt in zes unieke connect-the-dot puzzels. Vervolgens heb ik mijn klasgenoten deze puzzels laten maken om zo ook meer te weten te komen over Rhinja.

Waarom heb ik voor een connect-the-dots puzzel gekozen?

Omdat iemand leren kennen voor mij net zo voelt, als het maken van zo’n puzzel. Je leert iemand stukje bij beetje kennen, en elk nieuw detail link je weer aan iets anders dat je over die persoon weet. Uiteindelijk maken alle kleine details samen de puzzel compleet en krijg je dus een beeld van de persoon.

Ik ben geïnspireerd geraakt door zulk soort puzzels toen we met de groep bij ‘Warm Thuis’ in Oterleek te gast waren, daar werd verteld dat mensen die aan Alzheimer leiden geen connect- the-dot puzzels meer kunnen maken. Dat was de logische stap voor mij, het maken van dit soort puzzels zodat men de lagen die zich in Rhinja bevinden kunnen leren kennen. Het mooie is dat een dergelijke puzzel erg uitgebreid kan zijn en dus veel tijd kan kosten om te maken, ik heb de puzzels expres uitgebreid gemaakt. Na het maken van een puzzel kun je achterin het boekje de tekst terugvinden over de kwaliteiten van Rhinja die met de puzzel te maken hebben. Dit kan met elke laag herhaald worden.

Toen Rhinja bij een bezoek aan mijn woning ook nog de ‘connecting the dots’ speech van Steve Jobs aan me liet zien was de puzzel voor mij helemaal compleet. Dit moest de manier worden waarop ik aan anderen over Rhinja zou gaan vertellen tijdens mijn eindpresentatie van de module.

Iedereen is hard bezig met de puzzels
De cover van het boekje
back to top